Prezentari
Furtunuri din poliuretan
Furtunele de absorbtie fac parte din majoritatea industriilor. In majoritatea intreprinderilor industriale procesele necesita transferul materialelor lichide si a solidelor (abrazive). Furtunele de absorbtie sunt folosite in primul rand pentru transportul particulelor, precum si pentru deseuri si poluanti cat si pentru transferul produselor finale si a substantelor in industria alimentara , procesatoare si alte industrii.
Aplicatiile furtunelor de absorbtie necesita ca ele sa fie produse dintr-un material robust si flexibil. Un astfel de material pentru confectionarea furtunului de absorbtie este poliuretanul. Poliureatanul este un polimer care se produce din izoamine si alcooluri. In ceea ce priveste taria , poliureatanul este o solutie intermediara intre furtunele din cauciuc si PVC. Poliuretanul este mult mai durabil decat plasticul sau cauciucul, are o buna rezistenta la socuri si rezistenta ridicata la abraziune.
Furtunele din poliuretan, in particular furtunele de absorbtie din poliuretan sunt folosite in multe domenii cum ar fi:
- Industria peletilor (arzatoare de peleti)
- Industria hartiei
- Industria constructiilor
- Industria lemnului
- Industria de prelucrare a lemnului
- Industria alimentara
- Industria textila
- Industria farmaceutica
- Sisteme de ventilatie
Din moment ce furtunul din poliuretan este mult mai durabil decat furtunurile din plastic si cauciuc, frecventa cu care va trebui schimbat este redusa. Aceasta pe de alta parte conduce la beneficii economice semnificative.
A fost dovedit ca furtunele din poliuretan depasesc furtunele conventionale din PVC si cauciuc, intr-un raport de aproape 8 la 1 in cazuri specifice. Furtunul din poliuretan este ideal pentru utilizare subacvatica pe cat este de rezistent la ciuperci,mucegai si umezeala.
De la prezentarea poliuretanului ca o componenta, distributia sa pe piata este in crestere rapida, poliolii de astazi cum ar fi poliuretanul, atrag din ce in ce mai mult atentia intreprinderilor spre acesta.
Aplicatiile furtunelor din poliuretan in industria peletilor si de prelucrare a lemnului consta in principal din indepartarea aschiilor, prafului sau a altor particule poluante. In timpul functionarii arzatoarelor de peleti, furtunul de poliuretan este folosit pentru absorbtia si transportul peletilor la compartimentul camerei de ardere poliuretanul avand o excelenta rezistenta la temperaturi (pana la 80°C pentru aer uscat). Flexibilitatea sa permite aliniamentul mai precis al arzatorului relativ la canalul de evacuare.
Datorita calitatilor sale - flexibilitate, rezistenta la socuri, transportul aerului intr-un domeniu larg de temperaturi (- 40°C la 80°C) – cele mai multe furtunuri de absorbtie se regasesc in sistemele de ventilatie (aer conditionat, aspiratii, etc.).
Cu o varietate de dimensiuni, calitati si suplimente structurale, furtunurile de absorbtie din poliuretan sunt utilizate atat in companii mici cat si deasemenea in multe fabrici si companii corporatiste.
Furtunurile din poliuretan inlocuiesc furtunurile din cauciuc in multe domenii de aplicatie datorita caracterului dielectric, antistatic, rezistent la radiatii , ozon si ulei. Aceasta le permite sa fie asezate sau intinse printre instalatiile din halele cu utilaje , unde izolarea electrica este un factor vital decisiv si rezistenta la abraziune si uleiuri contribuie la preferinta fata de furtunurile facute din alt material.
In industria alimentara si farmaceutica, in afara de indepartarea de particule daunatoare si a gazelor, furtunurile din poliuretan sunt folosite deasemenea pentru vehicularea produselor, tinand cont ca nu modifica aromele , rezistenta lor la hidroliza si microbi si fiind lipsite de toxicitate. Unele tipuri de furtune din poliuretan sunt testate in concordanta cu reglementarile Administratiei de Alimente si Medicamente (Organizatia pentru Alimente si Medicamente) si a reglementarilor europene si sunt aprobate pentru uzul direct in transportul produselor alimentare.
Pe scurt avantajele furtunurilor de absorbtie din poliuretan sunt:
- flexibilitate excelenta
- rezistenta la socuri si rupere
- rezistenta buna la ulei si produse petroliere
- rezistenta ridicata la abraziune
- rezistenta buna la uzura (viata lunga)
- compresibilitate buna
- la produsele speciale:
- rezistenta la hidroliza si microbi
- non-toxicitate
- effect antistatic
- effect ignifug
- domeniu temperatura de operare bun